25 september

Tur Ta Konta:
5 jaar “& counting”

Eerste lustrum Rekenprogramma “Tur Ta Konta” 25 september 2019

Voor het vijfde achtereenvolgend jaar is Fundashon Tur Ta Konta actief geweest binnen het funderend onderwijs. Het speciaal ontwikkeld traject steunt op de inzet van een heel netwerk aan tutoren dat wekelijks één-op-één rekenbegeleiding verzorgt aan een aan de tutor gekoppelde leerling van groep 6, 7 en 8. Het schooljaar 2019/2020 stond het aantal deelnemende scholen op 15 en het aantal leerlingen op bijna 200. Woensdag 25 september vierde Tur Ta Konta haar eerste lustrum met iedereen die de eerste vijf jaar mogelijk heeft gemaakt en iedereen die het concept verder ook wil helpen ontwikkelen in de jaren die volgen.

Highlights 1e lustrum

De eerste vijf jaar heeft voor verschillende onvergetelijke momenten en highlights gezorgd. Denk aan 4 edities van de ‘Kues Tur Ta Konta’, 3 symposia met internationale gastsprekers, 9 informatieavonden voor ouders die hun kinderen willen kunnen begeleiden bij rekenen en wiskunde en diverse andere activiteiten.

Onderscheidingen

De stichting heeft ook verschillende onderscheidingen ontvangen gedurende de eerste 5 jaar. De stichting heeft de Social Innovation Award van CITI en de Charlie Gomes Casseres Award gewonnen. Ook was Fundashon Tur Ta Konta in 2019 genomineerd voor een Appeltje van Oranje in Nederland.

Dankbaar

Tur Ta Konta is zeer dankbaar voor de nauwe samenwerking met alle deelnemende schoolbesturen, scholen, schoolhoofden, docenten, ouders, leerlingen, tutoren en anderen die hun bijdrage leveren aan het geheel.

Dit sociaal maatschappelijk project heeft door de jaren heen indrukwekkende ontwikkelingen, prestaties en banden opgeleverd voor de leerlingen die deze rekenbegeleiding ontvangen.

Tutoren Gezocht

Er zijn nog altijd scholen die deze vorm van rekenbegeleiding ook aan hun leerlingen willen kunnen aanbieden. Daarom is Fundashon Tur Ta Konta nog altijd op zoek naar gedreven en enthousiaste tutoren die zich hiervoor willen opgeven, want voor de ontwikkeling van Curaçao geldt dat ieder kind telt.

SUPERTROTS OP ONZE TUTOREN!

In 2019 was het rekenprogramma van Tur Ta Konta genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2019. Alle lof aan onze vrijwilligers die zich als tutor inzetten voor de Tur Ta Konta-leerlingen. PABIEN I MASHA DANKI!

Oranjefonds-t

 

 

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving.

 

01 Genomineerden Appeltjes van Oranje 2019

 

Vrijwilligers op een buitengewone manier mobiliseren én motiveren!

Het thema van de Appeltjes van Oranje 2019 is ‘De kracht van samen; vrijwilligers doen mee(r)’. De prijzen staan in het teken van mensen die vrijwilligers op een buitengewone manier weten te mobiliseren en enthousiast weten te houden.

Adama Fahnbulleh Rekenkampioen van Curaçao 2019!

Adama mag zichzelf het komende jaar Rekenkampioen van Curaçao noemen! Hij wint daarmee de 1ste prijs van f 500, – plus een gouden medaille.


IMG_4490


Foto 1 Deelnemers voorronde fotografie Patty Geneste

Het Jaarverslag 2017-2018!

2018-2019

Math Symposium

Jaarlijks organiseert de stichting in samenwerking met de University of Curacao, een Math Symposium, waarbij internationale grootheden op het gebied van Rekenen en Wiskunde, voor zowel leerkrachten als beleidsmakers, spreken.

Op 22, 23, 24 & 25 oktober 2018 vond het reken symposium “KEN JE TAFELS”plaats met diverse workshops voor diverse doelgroepen, van het Menne Instituut. Tevens was er een lezing voor algemeen geïnteresseerden rondom het thema rekenen en taal binnen een meertalig perspectief. We kijken terug op een geslaagd symposium!

Lezing maandag avond

Menne Instituut op SM de Porres

FO leerkrachten tijdens workshop Menne

LoFo studenten krijgen ook een workshop van Menne Instituut