KUES TUR TA KONTA

2015-2016


KDH-Photography-172


KDH-Photography-168


KDH-Photography-160


eerste-prijs-winnaar-dr-Albert-Schweitzer-school

KDH-Photography-2016-495

KDH-Photography-2016-412

KDH-Photography-2016-380

KDH-Photography-2016-343

KDH-Photography-2016-336


Resultaat finale “Kues Tur Ta Konta” 28 februari 2016

Fundashon Tur Ta Konta, Universiteit van Curacao en UTS melden dat dr. Albert Schweitzer school de grote winnaar is geworden van Kues Tur Ta Konta met in totaal 14 punten. Tweede is geworden Johan van Walbeeck school met een totaal van 12 punten. Een gedeelde derde plaats voor Berg Carmel College en HJA Schroederschool met elk 11 punten.

De quiz wedstrijd heeft plaatsgevonden op zondag 28 februari tussen 18:30 en 19:45 uur en is live uitgezonden door Telecuracao vanuit de aula van de Universiteit van Curacao.

De leerlingen van groep 8 funderend onderwijs van Berg Carmel College, dr Albert Schweitzer school, Johan van Walbeeck school en HJA Schroeder school hebben getoond hoe vaardig ze waren op het gebied van rekenen en wiskunde. Elke school heeft deelgenomen met 12 leerlingen (dus in totaal 48 leerlingen) en hebben in totaal 24 rekenopdrachten moeten oplossen tijdens 4 spelrondes. Het was een spannende strijd maar helaas kon alleen maar 1 school de winnaar zijn. We zijn ontzettend trots op onze leerlingen. Fundashon Tur Ta Konta, Universiteit van Curacao en UTS willen al de kinderen die hebben deelgenomen aan de Kues van harte feliciteren met hun prestaties en wensen de kinderen veel succes met de afronding van het funderend onderwijs.

De winnende school dr. Albert Schweitzer school heeft een bedrag van fl. 5.000 gewonnen, gesponsord door ENNIA.

De andere drie scholen hebben elk een bedrag van fl. 500 gewonnen van Isla Pension Fund.

Elke deelnemende leerling (ongeveer 50 leerlingen in totaal) krijgen van MCB een gift cheque ter waarde van fl. 100. De MCB geeft ook aan elk van de deelnemende leerlingen van de winnende school als cadeau het Monopoliespel van Curacao.

Fundashon Tur Ta Konta, de Universiteit van Curacao en UTS willen alle sponsors bedanken die hebben bijgedragen aan dit evenement, de vrijwilligers die dag en nacht hebben gewerkt om dit groot evenement mogelijk te maken en als laatste de schoolbesturen, de scholen van het funderend onderwijs en de leerlingen die dit evenement onvergetelijk hebben gemaakt.