SYMPOSIUM 2016

“Innovative Approaches to Mathematics”

September 2016 organiseerde Fundashon Tur Ta Konta in samenwerking met de Universiteit van Curaçao ‘Dr. Moises Da Costa Gomez’, het reken- en wiskunde symposium “Innovative Approaches to Mathematics”.

Als keynote spreker is dr. Yeap Ban Har uit Singapore uitgenodigd, een autoriteit op het gebied van reken- en wiskundeonderwijs. Hij speelt en speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het reken- en wiskundecurriculum in Singapore.

Yeap Ban Har reist de hele wereld af om daar lezingen, seminars, conferenties en workshops te geven. Singapore staat momenteel als nummer 1 op de wereldranglijst van best presterende landen op het gebied van rekenen en wiskunde.

20160908_155646
gastspreker-YBH-met-Etienne-Ys-
KDH-Photography-185
KDH-Photography-217-2

Reken -en wiskunde symposium 8 september 2016 in samenwerking met de UoC voor beleidsmakers, adviseurs, schoolbesturen.

Ochtendthema: “How to Improve Our Mathematics Curriculum”

Tijdens deze sessie was een groep van 65 personen bij elkaar en werden de belangrijkste ideeën voor de verbetering van de wiskunde curriculum besproken. Die ideeën omvatten het concept van het spiraal curriculum om ons te helpen beslissen wat we wel meenemen en wat niet, de kerncompetenties in de wiskunde om leraren te helpen beslissen welke onderwijsacties ze moeten nemen en onderzoek naar effectieve klaslokalen om ons scherp te houden voor de kenmerken van effectieve reken -en wiskundelessen. Het was geweldig !

Middagthema: “How to make Math easy”

In het middaggedeelte kwam een groep van 200 onderwijsmensen bij elkaar – bestaande uit schooldirecties en leerkrachten uit het funderend en het voorgezet onderwijs- op de universiteit om daar rond het thema “How to make Math easy” vooral prakitsche tips te krijgen. In deze sessie werd gekeken naar strategieën die dagelijks in de klas uitgevoerd moeten worden om leerlingen te helpen om rekenen -en wiskunde goed te leren begrijpen en dit educatiegebied op een hoger niveau te tillen, passend bij de 21ste eeuw vaardigheden die van een goed functionerende burger worden verwacht.

Singapore heeft in de laatste decennia bewezen dat het mogelijk is.