DE TUTOR

Ben je goed in rekenen en wiskunde (niveau havo 5 )?
Vind je rekenen en wiskunde leuk, spannend, uitdagend?
Zou je als vrijwilliger een kind één uur per week hiermee willen begeleiden?
Wil je een bijdrage leveren om kinderen (en dus Curaçao) vooruit te helpen en een steuntje in de rug te geven?

De begeleiding vindt plaats in groep 6, 7 en 8 van het funderend onderwijs. Je krijgt een training en ondersteuning tijdens het begeleidingsproces.

Hoe word je tutor:

  1. Aanmelden – Meld je aan via de button. (boven)
  2. Intake gesprek – Na het invullen van je gegevens, nemen wij contact met je op voor een afspraak voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek lichten wij een en ander toe met betrekking tot de begeleiding.
  3. Tutor training – Na de intake, volgt de tutor training. Tutoren worden getraind voordat ze starten met de begeleiding. Tijdens die training krijgen zij informatie over de richtlijnen die de scholen hanteren bij het reken –en wiskunde onderwijs en richtlijnen van de stichting alsook didactische -en sociaal-emotionele tips waarmee ze te maken kunnen krijgen tijdens hun begeleidingsuur.
  4. Matchen – We gaan je matchen aan een leerling op een school zoals je hebt aangegeven bij je aanmelding. De begeleiding gaat nu beginnen!

 DOE DE TUTORTEST!


Tutor en leerling

Thema avonden voor tutoren
Elk schooljaar organiseren wij -om de twee maanden- thema avonden voor onze tutoren. De input en feedback van de tutoren is erg belangrijk.

Er worden gastsprekers uitgenodigd om bepaalde thema’s uit te diepen en er worden ervaringen (best practices) uitgewisseld.

De accenten liggen daar waar de tutoren professioneler ondersteund moeten worden.

Jaarafsluiting
Aan het einde van het schooljaar is er een feestelijk event voor alle tutoren en leerlingen die hebben mee gedaan aan het programma!

Doe de Tutortest

“Het is lang geleden… misschien was ik goed in rekenen. Maar ben ik dit nu nog?” Doe voor de zekerheid even deze kleine test.